Lättbyggd hoppövning

Hoppning

Publicerad: 2011-04-09

Här är Reed Kesslers favoritövning

I nummer 2 av Hippson Magazine, som kommer till prenumeranterna i nästa vecka, får vi träffa det amerikanska stjärnskottet Reed Kessler. Hon är 16 år gammal och har redan ridit Grand Prix-hoppning i flera år. Här bjuder hon oss på sin favoritövning!

Text & illustration: Anki Yngve
Foto: Johan Sjögren

  
Den enkla men avslöjande övningen på skissen här ovan bygger Reeds tränare Katie Prudent (f.d. Monahan) ofta upp och varierar på olika sätt. Uppställningen består av en oxer in och sedan ett räcke ut, med cirka 6,40 meter mellan hindren.
Så länge hindren är riktigt låga är avståndet relativt normalt för ett galoppsprång mellan oxern och räcket. Men höjer man lite blir det trängre och därmed svårare. 
- Övningen går att variera jättemycket, beroende på vad hästen behöver. Min bästa häst Mika blir till exempel lätt lite låg mot hindren. Då gör vi oxern mindre och räcket stort. Med en häst som rusar gör man kanske tvärtom, med en lite större oxer och ett mindre räcke, säger Reed.
 
Balanserat tempo
Avståndet är ungefär en meter kortare än i en kombination på tävling, vilket är något ryttaren måste ha i åtanke. Det här är en skolande övning och den är inte tänkt för fullt tävlingstempo. 
- Övningen ser ut att vara supersimpel, men den är klurigare än vad man tror, säger Reed.
En annan vanlig övning hon gör, på en av hästarna som är väldigt cool av sig, är ett par studs på rad som höjs upp efter hand. Detta för att öva upp kvickheten i hoppningen.
- Men de flesta övningar jag rider innehåller inga hinder alls, utan är rent markarbete. Hoppar gör jag främst när Katie är med.

tipstack Hippson

Kommentarer
Postat av: Annie

sv: tack:)

2011-04-12 @ 10:10:14
URL: http://anniehoppryttarinna.blogg.se/
Postat av: Linn Forsström - livet på stuteri Ängsbacken

Låter mycket intressant, måste prova!

2011-04-12 @ 14:54:55
URL: http://linnforsstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0