Lite uppdatering. Bilderna från fölvisning...

Lite uppdatering. Bilderna från fölvisningen har kommit. Tyvär inte hunnit lägga upp dem. Hoppas hinna under morgondagen. Hästarna ute på betet igen. Olyckligtvis drullade Malin av och blev rejält trampad på foten. Hoppas alvedon och lite sömn kan kurera. Imorgon är det skolfotografering.


Inte riktigt planenligt. Tanken var att ja...

Inte riktigt planenligt. Tanken var att jag skulle stängslat om en hage och tagit dit hästarna idag. Nu blev det inte så. Barnen sjuka och hemma från skolan. Så pållarna får stanna hemma inatt också. De verkar inte så ledsna över att ha fått byta gröngräset mot tak över huvudet. Varit skitväder ändå. Nu blir det dags för lite nattarbete. Förhoppningsvis får jag sova. Om inte så har pappsen lovat att morgonfodra så jag får sova en stund vid hemkomsten.


Iväg till jobbet igen. Hoppas hästarna skö...

Iväg till jobbet igen. Hoppas hästarna sköter sig, men det brukar de iof göra. Har inte varit i närheten av en dator på nästan en vecka så ikväll ska jag försöka ta mig tid. Så jag kan svara på ev kommentarer och kolla mailen om bilderna från fölvisningen har kommit. Ha en bra dag allesammans


Sådär. Nu är hästarna inne och mumsar hö. ...

Sådär. Nu är hästarna inne och mumsar hö. Pappsen var snäll och for ifrån kräftfisket och skjutsade bort mig och Malin till betet. Red en och tog en som handhäst. Malin red givetvis Batte. Gick utmärkt att ta hem dem så. Enklare än att cykla med två stycken. Svärfar var här och dumpade av en helt full kasse med kantareller. Orkat rensa hälften. Nu blir det sängen. Upp vid fem imorgon igen.zzzzz


Regn och rusk här idag. Först väntar jobb....

Regn och rusk här idag. Först väntar jobb. Idag blir det bara 7-8 timmar. Sedan ska hästarna hämtas hem. Hovslagaren kommer imorgon när jag jobbar och då måste de vara på plats.


Tur i oturen sas. Just jobbat ett elva tim...

Tur i oturen sas. Just jobbat ett elva timmars pass och hann med en tidig buss. Annars fått vänta i en och en halv timme.


Har lyckats förlägga min kalender och driv...

Har lyckats förlägga min kalender och driver mig själv till vansinne. Jag måste ha den för att kunna planera. Jag fungerar inte annars. Jag hoppas den ligger här hemma någonstans. Annars kanske den åker tåg fram och tillbaka till Varberg. Vad vet jag.. Idag bidde det lite shopping. Tråksak som saltsten och transport skydd till Batte.


Helgen

Ni har inte gissat på ett enda dugg. det var fel svar...
jag har varit och visat en pålle på fölvisningHon skulle skicka lite fler foton så ni får se dem senare tillsammans med utförlig rapport.

idag är det första skoldagen och givetvis har Adam fått hosta och feber, stackarn. hästarna har varit på upptåg också så de ska sättas i "arresten". Ja, det lär finnas saker att göra här. Precis som vanligt:)

On the road. Eller snarare räls. Har ni li...

On the road. Eller snarare räls. Har ni listat ut ännu?


Ni missar väl inte att SM pågår på grevagå...

Ni missar väl inte att SM pågår på grevagården i skövde. Flera namnkunniga ryttare deltar. Lisen o Peder. Svante. Helena P (givetvis ;-)). Om ni kan så åk dit och studera ridning och hejja på era förebilder.


Neeej!ha.ha. Jag tror jag döör. Har ju ber...

Neeej!ha.ha. Jag tror jag döör. Har ju berättat om min 'förmåga' att hamna bland nyheterna i tidningen o tv. Lyckades precis krocka med lokaltvs kamera. Ridå..


Hej! Ni är ju enligt statistiken en trogen...

Hej! Ni är ju enligt statistiken en trogen skara som kikar in på min blogg var och varannan dag. Men jag måste säga att ni är lite dåliga med kommentarer:) jag tar gärna emot både ris o ros om det är konstruktivt. Skriver ni anonymt om mina fula gummistövlar tex så ids jag inte svara. Skämt å sido. Vad vill ni helst läsa om och vad vill ni slippa? Just nu är det mycket jobb,städ av hemmet och annat i mina ögon ointressant. Ha.ha men har idag utökat beteshagen som en del av förberedelser inför helgen. Kan ni gissa vad jag ska göra då? Ledtråd-lämnar hemtrakterna.


Jobbat i natt och sedan styrde jag kosan o...

Jobbat i natt och sedan styrde jag kosan och storhandlade. Nu sitter jag på tåget och försöker pussla in hovslagaren. Vi jobbar båda knasiga tider så det blir som sagt lite pyssel. När jag kommer hem blir det att äta frukost och sedan kudden en stund. Blev inget sova i natt.


Hölass

Hade ett hölass beställt idag. Men det gällde att pricka in det mellan regnskurarna. Till slut lyckades vi och kom undan med endast ett par droppar dugg.Malin och Adam satte ut pricken i hans nya uteburÄntligen höet på platsHästarna smakar på lite överblivet. Blir ju lite som är löst när balarna är inne.

Regn

Väntar på ett lass hö, men så länge det regnar får jag vänta. Vill inte ha det blött.

Tålamod

Ni får ge er till tåls tills imorgon med bloppisen. Hinner inte riktigt just nu...

Nu drar det ihop sig till ridskole start o...

Nu drar det ihop sig till ridskole start och höstens träningar. Malin har en del urvuxna saker som jag tänkte lägga upp på bloppis senare ikväll. Så är du eller har en ponnytjej. Håll ögonen öppna.


Det här med att göra saker för andra. Hur ...

Det här med att göra saker för andra. Hur resonerar ni? Skulle du tex oombedd mocka åt en stallkamrat. Och om du gör det förväntar du dig stående ovationer eller räcker ett simpelt tack. Jag resonerar som så att har jag en stund över så ger jag gärna en hjälpande hand. . Jag behöver inte stående ovationer eller tacktal för det. Hur tänker ni?


Hur trött som helst. Sovit kanske tre timm...

Hur trött som helst. Sovit kanske tre timmar i natt. Och de timmarna har jag ridit. Inte på riktigt utan jag har drömt. Ha.ha. Nu blir det jobb för min del. Övriga familjen ska åka och fira min systerson som fyller tre år.


Känns som höst i luften. Vill ha mer somma...

Känns som höst i luften. Vill ha mer sommar! Hästarna fick komma in i lösdriften igår.


högamon

http://iform.se/rundan/habo/hogamon1

åtorp

http://iform.se/rundan/habo/atorp

domberg

http://iform.se/rundan/habo/domberg

ebbarp

http://iform.se/rundan/habo/ebbarp

cavalettistigen

http://iform.se/rundan/habo/cavalettistigen

Sadlar lite andra hästar i kväll. Träff i ...

Sadlar lite andra hästar i kväll. Träff i Huskvarna.


SMS-inlägg

dsc0000042 (MMS)


same,same but diffrent

Dagens Adam citat....

Kommer på honom med Malins såpbubblor. Frågar varför han inte tar sina egna. Har du slarvat bort dem?

-Nej, jag vet bara inte var de är...


Stallbok

Kanske har ni redan en sådan? Där ni skriver upp saker om hästen och träningen?
Annars kan jag tipsa om att skaffa en. Fast jag använder istället en helt vanlig pärm där jag satt in flikar.

Detta har jag i min:
fakta om hästarna. Namn, ras, stamtavla, licens nummer, normal temp och puls och liknande
tider och anteckningar om skoningar, vaccinationer och ev övriga behandlingar av olika slag
övningar (skitsmart att ha en hög samlade.)
tävlingar/resultat
riddagbok, vad som gjorts, hur länge, vad som var bra och vad som behöver förbättras
utrustning
målplanering och uppnående datum
kalender
foderstater
tävlingstermin
viktiga telefon nummer

Har ni något liknande och i så fall vad står det i er?


Det finns ju tex stallboken att köpa men personligen tyckr jag det är msidigare med en pärm. Då får jag med exakt det jag vill och den tar aldrig "slut". Dessutom går det ju utmärkt att sätta in foton eller liknande om man vill piffa upp det hela lite extra.

Undrar om de fick många kräftor igår efter...

Undrar om de fick många kräftor igår efter jag åkt. Ska hem och ta reda på det. Regnet skvalar för fullt så har det inte slutat efter min powernap lutar det åt inomhus sysslor en stund. Jag och Cleo har samma åsikt om regn. Avskyvärt. Ha.ha


Idag hanns det med lite kräftfiske innan j...

Idag hanns det med lite kräftfiske innan jag var tvungen att åka till jobbet.


SMS-inlägg

dsc0000040 (MMS)


Bra och dåligt. Bäbis sår ser fina ut men ...

Bra och dåligt. Bäbis sår ser fina ut men då har istället Batte slarvat bort en sko. Alltid är det något. Fast om man ser det i det stora hela är det ju bagateller. Nu ska jag som vanligt bege mig till jobbet.


Styngflugan

Misstänker att det är fler än mig som "krigar" mot dessa ägg.
Har fått ett bra tips. Man tar 1,5dl salt och löser upp i 1 liter vatten. Sprayar på äggen (de där gula som gärna fastnar på hästben) så dör de. man får fortfarande pilla/skrapa bort äggen men i och med att de dör så minskar ju förhoppningsvis beståndet.
dessutom inga kemikalier som kan ge utslag i doping eller liknande.

Har man som mig obefintliga naglar att ta bort äggen med är ryksten eller en rakhyvel utmärkt.

Ridsport på Tv

Onsdag 3 augusti Eurosport 19:40-20:40 FEI Nations Cup Top League, sammandrag från Hickstead, GBR

Onsdag 3 augusti Eurosport 20:40-20:45 Riders Club

dags att bänka sig!


SMS-inlägg

dsc0000039 (MMS)


Premiär

Nu packar jag och barnen ihop och beger oss för premiärbadet. Hög tid!

Vättern ligger spegelblank o varmt redan. ...

Vättern ligger spegelblank o varmt redan. Ska försoka hinna med premiär doppet idag. Ska bara hem från jobbet först.


Första besöket avklarat. Hem o fiska upp A...

Första besöket avklarat. Hem o fiska upp Adam på fritids. Sedan inventera skåpen o handla.


SMS-inlägg

dsc0000038 (MMS)


Bara att konstatera. Jag har mer att göra ...

Bara att konstatera. Jag har mer att göra än dygnet har timmar. Ha.ha. Fick lite sovmorgon. Till halv sju sådär. Nu på väg till tandläkaren i stan med Malin. Adams tur i em. Fast det får Anders på sin lott.


Jobb,jobb och jobb. Mycket av den varan nu...

Jobb,jobb och jobb. Mycket av den varan nu. Hinner inte med så mycket annat nu.


RSS 2.0