Antingen händer allt på en gång eller inge...

Antingen händer allt på en gång eller inget alls. Därför blir det kanske lite tråkiga blogg inlägg nerhaffsade på mobilen. Ber om ursäkt för det men tänkte det var bättre att skriva något än inget;) I fredags var vi på bokrea en sväng och hittade väl några böcker var. Själv valde jag bla Jilly Coopers Jump men har inte hunnit påbörja den än. Jobb hela helgen och igår med. Idag vaknade Adam med halsont så det blev till att stanna hemma från skolan. Jag fick avboka min tid hos sjukgymnasten men hoppas de hittar en ny tid åt mig ganska snart. Nu är det dags att ge sig iväg och jobba natt. Phu...


Malin fick även se några av ryttarna på nä...

Malin fick även se några av ryttarna på nära håll. Pether Markne. Lisen Bratt Fredricson. Michael Whitaker. Patrik Kittel. Kristian von Krusensteirna och Jessica Almenäs med mikrofon och filmtjej i högsta hugg. Ha ha. Tycker det var roligt att hon fick se några på närhåll och Lisen var tom snäll och skrev autograf. Den ska tydligen ramas in och hängas på väggen:) Malin hade säkert kunnat få fler autografer men var för blyg...


Givetvis gick vi in och såg våra idoler. M...

2012-02-23_14_31 (MMS)

Givetvis gick vi in och såg våra idoler. Malin till sig över RGB:)


Givetvis blev det en runda på mässan. Vi h...

2012-02-23_12_01 (MMS)

Givetvis blev det en runda på mässan. Vi hade inga planerade inköp och lika bra det. Malin köpte en tröja med Mulle på och lite tidningar i Min Häst montern. Sa hej till Lena Furberg som satt och ritade fina teckningar. Jag fyndade träningskoner och slickisar till hästarna. En softshell jacka till Malin hittade vi också. Malin hittade ett pannband och en film sedan tror jag inte det var så mycket mer faktiskt. Det mest underliga på mässan var nog när de försökte sälja på oss isländska örter som skulle vara bra för sexlivet...nej tack:p


Malin har varit med flera gånger men bara ...

Malin har varit med flera gånger men bara på mässan. Aldrig sett själva tävlingarna. Att vi skulle avverka mässan var en självklarhet men eftersom vi inte bestämt oss i övrigt chansade vi och visst fanns det biljetter kvar! En viss liten tjej blev överlycklig:)


Äntligen framme i Göteborg så möttes vi up...

2012-02-23_10_20 (MMS)

Äntligen framme i Göteborg så möttes vi upp av två käcka damer. Vidare transport till scandinavium skulle gå med spårvagn var det tänkt. Går att betala via sms. Himla smidigt såvida det inte visar sig att efter otaliga försök så kom svaret i form av att jag skulle få hem ett brev inom tre dagar. Eh? Jaha så bra: p Nåja fram kom vi...


I Falköping hade vi byte. Själva bytet var...

2012-02-23_08_52 (MMS)

I Falköping hade vi byte. Själva bytet var supersmidigt. Bara ett par meter tvärs över perrongen. Vad som inte var så smidigt var att tåget var knökfullt men vi hittade några extra sitplatser som vi la beslag på. Hoppades att det skulle kliva av lite folk längs med vägen men det steg bara på fler och fler tills vi alla var som packade sillar:p Föredrar således västtrafik framför sj. De senare har dessutom betydligt dyrare resor och sämre konfort. Nej tack. Gör om och gör rätt!


Malin och jag skulle åka tåg till och från...

2012-02-23_08_07 (MMS)

Malin och jag skulle åka tåg till och från Göteborg. När vi stod och väntade på tåget var det någon som var väldigt uppspelt och sprallig. Vi fick nästan hela tåget för oss själva till Falköping.


Hej! I torsadags fick Malin ledigt från sk...

2012-02-23_07_30 (MMS)

Hej! I torsadags fick Malin ledigt från skolan för att följa med mig till Göteborg horse show. Hon var förväntansfull minst sagt. Adam ville inte följa med så han bokade in sig att hänga med kompisarna på fritids istället. Så efter frukost bar det iväg.


Borta

Så här såg det ut i pulkabacken i torsdags


Nu är så gott som all snö borta. Men inte gör det mig något. Nu vill jag ha vår!
Vi laddar för att åka till GHS på torsdag...
Någon som vet om man kan köpa biljetter där? Jag har alltid förbeställt innan, men inte riktigt bestämt mig hur jag vill ha det denna gången.

Ridsport på TV OCH i radio

Lördag 25 februari 17:00-19:10 SVT Play: Internationell hoppning Göteborg Trophy, direktsändning

Lördag 25 februari 20:00-23:00 SVT Play: Reem Acra FEI World Cup, världscupen i dressyr, direktsändning från Göteborg Horse Show

Lördag 25 februari 21:00-22:45 SVT24: Internationell hoppning Göteborg Trophy och Reem Acra FEI World Cup, världscupen i dressyr, sammandrag/live från Göteborg Horse Show

Söndag 26 februari 13:00-14:00 SVT Play: GHS Young Rider Cup Final, direktsändning från Göteborg Horse Show

Söndag 26 februari 15:30-17:55 SVT1/SVT Play: Rolex FEI World Cup Jumping, världscupen i hoppning, direktsändning från Göteborg Horse Show

Webb-radio

Fredag 24 februari 13:00 sverigesradio.se/radiosporten: Direktsändning från Reem Acra FEI World Cup Dressage Grand Prix


Trauma!!!!

Jag har traumatiserat Adam för tid och evighet! ha,ha.
Stod och bytte om från stallkläder när han kom springande. Inget konstigt med det. Det som däremot chockskadade honom svårt var att när jag skulle dra av alla byxor (kallt så jag hade både långkalsonger och byxor) så råkade trosorna hasa ner en bit och tydligen blottades skinkorna:O

-MEN MAMMA!
-vaddå? Min rumpa är väl söt?
-Gaaa! Du är ju knäpp!Ha,ha. Vet inte riktigt vilken av´sakerna som var "värst". Att jag visade rumpan eller påstod att den var söt.


Nu ska jag iaf fixa lite här hemma, laga lunch osv innan det är dags att lämna juvelerna på fritids innan jag ska jobba.

Undrar hur lång tid det tar innan de ringer från fritids och undrar om jag är blottare på fritiden:P

Ridsport på TV

Onsdag 15 februari 19:15 Eurosport: World Dressage Masters från West Palm Beach, Florida, USA

Lördag 25 februari 21:00 SVT24: Internationell hoppning Göteborg Trophy och Reem Acra FEI World Cup, världscupen i dressyr, från Göteborg Horse Show

Söndag 26 februari 15:30 SVT1: Direktsändning från Göteborg Horse Show och Grand Prix-hoppningen

Söndag 26 februari 15:30 SVT World: Direktsändning från Göteborg Horse Show och Grand Prix-hoppningen


Kall fikaAdam frös så han lindade in sig i ett fleecetäcke

Både bra och och dålig dag.

Det var från början meningen att Anders skulle ha åkt och köpt ny bil idag=bra
Sedan hör de inte av sig och annonsen bortplockad=dåligt

Jag glömde mobilen i särskolan och fick ta en omväg på hemvägen=dåligt
Står och väntar på buss när minsta systern passerar och jag får skjuts=bra

Mina båda systersöner "hjälpte" till att pula lite i stallet. Så nu vet jag precis att hästar ska äta hö och att farfar minsann har höet uppe på logen. Ensilagebalarna hämtas av en traktor. Man lär sig något nytt varje dag;P ha,ha.
(jag menar allt detta hade ju jag ingen som helst aning om) ;)
De verkade tycka det var roligt att titta och klappa lite på hästarna iaf.

Längtar. Ska bege mig till jobbet. Kan upp...

Längtar. Ska bege mig till jobbet. Kan uppriktigt säga att jag verkligen längtar efter lite värme nu. Slippa bylsa på sig och man kan ha lite roligare kläder. Slippa värk i leder. Hacka hål på fruset vatten i hagar. Ljusa kvällar osv. Allting blir så tjorvigt på något sätt när det är kallt. Men nu är det åtminstonde ljust en stund när man åker hem från jobbet. Alltid något:) hoppas ni får en bra dag trots mössor och vantar.


Piggelin

Jag var pigg igen idag och likaså hästarna. tror Linda satte på galoppskor. ha.ha.
Imorgon blir det jobb och det fram till onsdagmorgon.
Barnen har sporlov så vi ska väl försöka hitta på något skojsigt. Har rensat ut lite bland Malins ridkläder så det kommer upp en liten minibloppis snart.
Håll utkik så kan ni kanske fynda lite till barnen=)

Nu ska jag kolla upp hur bussarna och tågen går i helgen så jag slipper gå till jobbet;)

Mer hutter

Har fått feber så test av nya skorna får anstå idag. hostar som sjutton så det blir ändring av planerna. Kvällsrutiner i stallet och sedan nedbäddning i soffa med hostmedicin.

Kyligt

Temperaturen steg igår, men idag hade den fallit igen. Dock inte riktigt så illa som förut. Men längre stunder så blir man snabbt nedkyld.


Pricken har flyttat in från sin vinterbur till stallet. tyckte det var varmare och mysigare så=)

Idag är jag ledig från jobbet så fm har jag spenderat med bästa hovslagaren. Så nu är det fritt fram igen;)
När hästarna var klara smet vi iväg och fikade semla på konidoriet. Mums. Inte fel att bli lite upptinad heller.

Nu är jag hemma en sväng och kör disk- och tvättmaskin och lite annat skojsigt. Ska röra ihop avancerad mat i form av makaroner och falukorv också.
Förhoppningsvis hinner vi testköra de nya skorna lite senare...

Ont i kroppen. Mestadels ryggen och snorar...

Ont i kroppen. Mestadels ryggen och snorar och hostar. Köldknäppen håller i sig så jag sitter påbylsad på väg till jobbet. Barnen är på benen och ska till skolan. Hoppas ni får en bra dag.


Snorig

Malin har delat med sig av sin förkylning så nu är jag supersnorig. Svinkallt ute också.  Hästarna har varit ute korta stunder i omgångar idag för att inte stallet skulle bli helt utkylt. Enligt väderprognosen så blir det lika kallt imorgon. Brrr....

Eftersom vi väntar in hovslagaren som ska komma och sätta på sulor och eftersom hästarna är relativt nyvaccinerade så tar vi det ändå ganska lugnt. Nåja. Bäbis och jag har inte riktigt samma åsikt om vad lugnt är och vilka underlag som är lämpliga att leva rövare på men, men =),Fortfarande muskelfattig men nu finns det åtmindstonde lite att bygga av. Har dessutom fått tillbaka glimten i ögat och läääängtar efter att få jobba lite.  Men det blir inga skogsrace utan muskelbyggande arbete.
Nu är det bara en fråga om att få må så bra som möjligt så länge tiden räcker till...oerhört tunga beslut att fatta men har jag gått vid hennes sida i 23 år går jag de sista stegen också!Bäbis tycker det är jättetjusigt när man krumbuktar omkring med huvud och svans i vädret. Vi delar inte riktigt samma åsikt där. ha,ha. Idag såg vi mest ut som snögummor;)

 


I startgropparna för ett trimmpass på "ängen"

Efter åtskilliga timmar i stallet var vi ordentligt genomfrusna trots påbylsning av kläder. Hungriga blev vi också. klockan hade som vanligt skenat iväg när man har roligt så vi fuskade och köpte med pizza hem. Mätta och belåtna. Nu funderar jag på att krypa ner i varmt bad och tina upp!


...och en slank han ner i diket

Ja, vi och bilen alltså. Trodde den skulle välta. Snorhalt! Som tur var kunde pappsen komma och dra upp oss igen med maskinen:) Ingen slog sig som tur var det allra minsta.

Eftersom det är fredag så siktar vi nu in oss på chipsen och soffan. Ses imorgon!

hi,hi

Tog ett kort på Adam. han är VERKLIGEN prickig. Men jag fick inte visa det för någon.
 Ni för föreställa er...

Ska hänga en tvätt. har ägnat en del av dagen åt diskmaskinen också. Inga namn men någon smart hade hällt vanligt handdiskmedel i den och det har tagit mig ett bra tag att få den skumfri:P

Sedan blir det lite matlagning osv innan den smarte får straffkomendering och hjälpa till att hämta havre.

Ridsport på TV

Lördag 4 februari 20:25 SVT Play: Direktsändning från världscupen i hoppning från Bordeaux, Frankrike

Lördag 4 februari 22:15 SVT 2: Sammandrag från världscupen i hoppning från Bordeaux, Frankrike


Promenad

Eftersom hästarna vaccinerades igår så bidde det mest pyssel och en liten promenad idag.

Det var som synes ganska mörkt. ha,ha

Stackars Adam tycker inte att det kliar fullt så mycket längre men får stanna hemma från skolan tills han inte ser ut som prickig korv. Väntar bara på att Malin ska få skiten också...

RSS 2.0