Long time no se...varit väldigt mycket ett...

Long time no se...varit väldigt mycket ett tag nu. Mestadels tråkiga saker. Lite strul med barnens skola. Jag fick återfall av min frozen shoulder och Adam har fått vattkoppor. Stackarn ser ut som prickig korv. Kliar något förfärligt. Dröjer väl inte länge så får Malin det också... De goda nyheterna är att jag fått tider till sjukgymnastiken och att hästarna vaccinerades idag. Hoppas vi alla snart kan vara på rätt köl igen.


Knöggel

Det mesta är fruset och knöggligt i marken.Lite stakethäng för att kolla in om det är någon action=)

Försöker jaga efter hovslagaren så hon kan komma och sko om. Kan troligtvis skippa snösulorna men brodd kan behövas kanske.

Det finns en gud. Hans namn är Rolf Göran ...

Det finns en gud. Hans namn är Rolf Göran Benstsson.


Nu först är jag (nästan) färdig för dagen....

Nu först är jag (nästan) färdig för dagen. Steg upp kvart i fem. Känner mig mycket mogen för sängen kan tilläggas. Elva timmar på jobbet. Laga mat. Handla. Fixa det nödvändigaste i stallet. Kört o hängt en tvätt. Tror jag måste avrunda dagen faktiskt. God natt


Hände inte så mycket igår. Fick jobba över...

Hände inte så mycket igår. Fick jobba över. Huvudvärk. Köpte ny säng och soffgrupp. Samfattar nog det hela:). Nu står jag och inväntar buss för ännu en arbetsdag. Hängt en tvätt tömt. Fyllt och kört en diskmaskin innan jag begav mig. Ska se om vi får hem mina inköp sedan efter jobbet.


Brrr

Idag har kylan verkligen trängt genom märg och ben. Som tur är inte lika blött som igår, men kallt och blåsigt. Det blåser nu med så det skallar i fönsterrutorna. Huva!

Som ett led i komma iform träningen efter vintervilan longerade jag idag. Cleo får gå med chambon för att inte leka stjärnkikare. Fast det gjorde hon ändå idag. Longerade bara i runt 20 min men det var minuter fyllda med hopp och studs, spark och frust osv.  Skritta fanns inte på kartan utan när jag släppt ut linan var det bara att stå i mitten och hålla. Tokfia. Sista stunden kunde hon dock tänka sig att skritta ett par varv.
Överskotts energin har nog en del i att de stod inne igår när det var så pissigt väder.

Vågade mig inte på att fota/filma (som jag hade tänkt). Eller vågade och vågade. Hade händerna fulla. ha,ha


Gammeltantan fick också komma ut på linan en sväng för att leda upp ev stela ben. Hon går bäst med halsförlängare ganska högt inspänd. Hon skrittade bara. Ska ju inte tränas på det viset utan bara hållas frisk och glad. Äter numera som en.....häst. pigga ögon och fin i benen. Men muskler finns det givetvis inte ett spår av.

Fast det har hon inte haft de senaste åren. Med lite tur kan jag när hullet nu är ok, bygga lite muskler i skritt. Hon ska absolut inte behöva jobba mer i den bemärkelsen utan som sagt bara pro gympa lite lätt=)

Nu blir det lite hemmapyssel och soffhäng. Imorgon stundar en arbetsdag.

Regnstorm

Idag har det varit mer än lovligt uselt väder. Regnet har piskat från alla håll och kanter hela dagen. Slutade just nu ikvällningen.
På morgonen stod hästarna inne och mumsade frukost medans jag gjorde lite avancerade reperationer. Såga och skruva. Kanske inte så himla vackert men förhoppningsvis funktionellt.
Har plockat bort en stor fläkt som inte gjorde någon nytta och hålet behövde täckas för. Ventilationen i stallet räcker gott och väl ändå och det här hålet ville bara kyla ner.


Varken jag eller hästarna var så himla pigga på att vistas utomhus så jag tvättade svansar, ryktade och pysslade lite. Sedan gick jag varsin promenad med dem istället.Hade jag släppt dem i hage hade de nog kommit in fortare än kvickt eller bara stått på samma lerfläck och inte rört sig alls.

Himlens portar öppnade sig när jag skulle hämta Adam på skolan senare. Vågade inte gå in heller för jag hade stallkläderna och det vet ju alla att det är myyyycket värre än alla som har hund/katt osv i hemmet. Genast blir alla pälsdjursallergiker. Lite märkligt fenomen faktiskt...

Nåväl. Adam hämtades upp och efter en kort promenad var vi hemma. det droppade bokstavligt av mig! Kunde vrida ur kläderna. Blött, sa Bull.

Vi beslöt oss för att tröstäta lite. Resultatet blev en sockerkaka.


Snaskade i oss lite innan det var dags för middag. Fy på oss!
När även middagen var uppäten samlade vi ihop oss hela familjen för att fira min pappa som fyller år idag. fikade, lämnade lite godis och blomma. Gav hästarna kvällsmat och kollade att allt var ok.

Vid hemkomsten ville jag givetvis visa er de finfina bilderna så efter att ha svurit ve och förbannelse i en timmas tid, fungerade det att föra över dem från telefonen till datorn. Var tvungen att installera drivrutiner osv.
Det har sina baksidor med nya mobiler, men förutom den här fadäsen kan jag säga att jag är mycket nöjd med den.
Samsung galaxy om någon undrar.

Jag är på väg till jobbet. Ska ta bussen i...

Jag är på väg till jobbet. Ska ta bussen istället för tåget. Med tåget brukar jag få stå ute o frysa i en halvtimme innan jag kommer in . Ok på sommaren men nu blir det lite kallt. Under tiden jag jobbar ska förhoppningsvis ensilage levereras. Men det brukar funka bra då det gör det nog idag med:) Ska också försöka få tag på min hovslagare och få en tid bokad. Frågan är om det är någon mening att lägga på snösulor?


Malin har lekt isglass och skrittat B

2012-01-08_14_40 (MMS)

Malin har lekt isglass och skrittat B


Ni har väl inte missat att Roffe ligger et...

Ni har väl inte missat att Roffe ligger etta på världsrankingen? Way to go! En riktig förebild.


Gårdagen gick mestadels åt till spånjakt. ...

Gårdagen gick mestadels åt till spånjakt. Idag har det varit sadelutprovning för hela slanten. Hittade en bra till slut och jag misstänker att syrran redan jagat fatt ett exemplar. Det var hennes häst som skulle ha den nämligen. Nu sitter jag och inväntar avlösningen på jobbet så jag kan få gå hem.


Nu har det slutat regna fast det blåser fo...

2012-01-04_11_21 (MMS)

Nu har det slutat regna fast det blåser fortfarande. Pållarna får mumsa ute en stund.


Blåsväder

Det regnar fortfarande småspik och friska vindar tar i så det skallrar i rutorna. Hästarna sa att de tänker INTE gå ut. Inte än på en stund iaf:P

Jag har jobbat natt så jag kryper nog ner en liten stund under täcket och hoppas att det mojnar snart.

Det här var mindre roligt. Stått huvudstup...

Det här var mindre roligt. Stått huvudstupa och städat garderoben. Nu när jag skulle ut och åka till jobbet är det världens blötaste snöslask. Droppar om mig. Dessutom är givetvis tåget försenat. Fattas bara att jag måste vara vaken hela natten...


En till...

Den här gången var det Anders som hamnade på nyheterna:)
Ca tre minuter in i klippet. Han är den långe arbetaren med keps för er som inte känner igen honom.

http://svtplay.se/v/2665401/smalandsnytt/2_1_22_15?cb,a1366518,1,f,-1/pb,a1366516,1,f,-1/pl,v,,2665598/sb,p103337,1,f,-1

Ännu en arbetsdag avklarad. På hemväg för ...

Ännu en arbetsdag avklarad. På hemväg för att utfodra familjen och slänga på lite tvätt osv. Sedan blir det pållarnas tur. Jobbar heldag imorgon sedan blir det natt på tisdag.


Godmorgon. Hoppas ert nya år börjar bättre...

Godmorgon. Hoppas ert nya år börjar bättre än mitt. Har tappat min förlovningsring. Den måste glidit av när jag sov. Kunde inte vända runt sängen för plutten hade drömt otäckt och krypit ner hos mig. Nu blir det jobb så får jag fortsätta leta när jag kommer hem. Som vanligt super trött. Ska bli skönt när det blir ljust på kvällarna. Då brukar energi nivån stiga.


RSS 2.0