Två sorters sidvärts ger mjuk och stark häst

Svårighetsgrad: Medel

Två sorters sidvärts ger mjuk och stark häst

Skänkelvikning är förberedelse för öppna. I den här övningen får du båda två. Men om öppnan inte fungerar, backa tillbaka – det är bättre med en perfekt skänkelvikning än en halvdan öppna, säger dressyrtränaren Mads Hendeliowitz.

Tipstack till: Mads Hendeliowitz
Text:
Hege Hellström
Illustration: Linda Eriksson

För Mads Hendeliowitz, dressyrtränare, unghästutbildare och GP-ryttare, är kvaliteten på rörelserna viktigare än hur svåra rörelser man gör. Varje litet steg förbereder för en GP-rörelse.
Så är fallet med skänkelvikning, som förbereder för öppna, som i sin tur ger sluta, som förbereder för piaff och passage. Men just därför att det handlar om delar i ett system, små bitar som ska fungera ihop med andra, säger Mads Hendeliowitz att det är viktigt att varje del fungerar bra. Så om du gör den här övningen och öppnan inte fungerar – backa till skänkelvikning!

Gör så här:
Vänd över ridbanan enligt skissen, i skänkelvikning. När du kommer ut på spåret går du över i öppna fram till hörnet. Fortsätt så. Övningen rids i trav och/eller galopp.

Syfte:

Att öva olika typer av sidvärtsrörelser och att stärka hästen.

Svårighetsgrad:
Medel.

Tänk på det här:
Rid aldrig för långa stunder i öppna - det är sällan man i ett program rider öppna längs en hel långsida och det bör man inte göra på träning heller. Avbryt övningen och öka tempot om hästen tappar framåtbjudningen.


denna övning kommer från hippson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0