Var uppmärksam

Landslagsryttaren Erika Lickhammer har alltid olika övningar och linjer uppställda hemma på sin bana. Dom hoppar hon med alla sina hästar, från 4-åringarna upp till Grand Prix hästarna.
En av övningarna kan du inspireras av redan nu. Kanske uppfattar du den som lätt, men den är mycket svårare än den ser ut. Hästen måste ha en bra grundstyrka för att klara den.

Gör så här »
Ställ upp ett rättuppstående hinder med en bom 8,5 meter före och en bom ungefär 9 meter efter hindret. Här rider du emot hindret i galopp och tar två korta galoppsprång mellan bommen och hindret och likaså mellan hindret och bommen efter.
– En 4-åring klarar bara den här övningen på en minimihöjd, medan en välutbildad och rutinerad häst klarar den på en betydligt högre höjd,förklarar Erika.
Men man ska vara medveten om att övningen är mycket svårare än den ser ut. Det gäller att hästen landar i balans och inte skjuter iväg över hindret, annars blir det svårt att få plats med två galoppsprång efter hindret. Det krävs alltså att hästen har en bra grundstyrka för att klara av den bra, så börja alltid på en låg höjd.

tipstack equipage


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0