Mjukare häst med smokingflugan

Har du idétorka inför helgens ridning?

Varför inte köra en favorit i repris – Smokingflugan?
Med den här övningen inspirerar Anders Lindgren, ”Konmannen”, dig att leka fram dina ridmål istället för att tvinga fram dom på en spänd häst.
– Allt handlar om att navigera, menar Anders som använder sig av koner för att tydliggöra riktmärken för både hopp-, dressyr- och fälttävlandsryttare.
Konerna hjälper dig att navigera – med andra ord styra och kontrollera riktningen på vägen samtidigt som det ger dig tydliga ögonmärken.
Ögonmärken betyder helt enkelt punkter som du i god tid fäster blicken på i riktning dit du vill rida. På så sätt kommer hästen automatiskt gå i den riktningen eftersom din kropp omedvetet utför dom kor-rekta hjälperna.
”Smokingflugan” går ut på att kombinera arbetet med volter med arbete i öppna och sluta. Övningen kan utföras av alla ryttare och hästar men måste naturligtvis anpassas efter ekipagets utbildningsnivå.



tipstack equipage


Kommentarer
Postat av: STOCKHOLMSJENNA - Livet som ryttare i storstan

Hej! Jag har nu en tävling på bloggen där du kan vinna ett snyggt Schockemöhle-schabrak i valfri färg och modell! Det enda du behöver göra är att kommentera inlägget genom att svara på frågan så är du med i lottningen!



Klicka här för att komma direkt till tävlingsinlägget:

http://stockholmsjenna.blogg.se/2011/may/vinn-ett-schockemohle-schabrak.html

2011-05-12 @ 22:33:02
URL: http://stockholmsjenna.blogg.se/
Postat av: Matilda

Haha ja fika är bra!

2011-05-13 @ 09:31:39
URL: http://showjumper.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0