Helgen är räddad

Nu vet du precis vad du ska göra i helgen – med dom här hopp­övningarna övar du på precision, lydnad, lösgjordhet och smidighet – och omhoppningssvängar.
Övning 1
Ställ tre hinder på medellinjen med åtta meter mellan varje hinder. Använd tre bommar per hinder och börja med att lägga bommarna på marken som travbommar. För stora hästar passar det med drygt en meter emellan. Trava i serpentiner över bommarna och var noggrann med vägarna.
– Om hästen ramlar inåt i svängarna kan du göra en volt i varje båge, tipsar Fredrik.


När serpentinerna fungerar bra i trav kan du lägga upp ca 50 cm höga hinder. Rid sedan serpentin­erna i galopp och försök få hästen att landa i rätt galopp efter varje hinder.
– För att få hästen att landa i rätt galopp är det viktigt att du drar tillbaka den blivande ytter­axeln. Du kan även ge hästen den nya galopphjälpen över hindret, säger Fredrik.
Om hästen inte landar i rätt galopp så byt galopp genom galoppombyte eller genom att sakta av till trav beroende på vad hästen är i sin utbildning. Var väldigt noga med vägarna och rid rakt fram efter hindret så att du får så lång väg som möjligt till hindret efter. Om du slarvar med vägarna så får du ännu mindre tid på dig att rida mot hindren. Även här kan du lägga in en volt i varje båge om det behövs.



Övning 2
Känns galoppserpentinerna bra är det dags att gå vidare till nästa övning som är omhoppnings­svängar. Behåll hindren på samma låga höjd och rid en så rak väg mellan hindren som möjligt. Målet är att få tre galoppsprång mellan varje hinder.
– Om du har fått din häst mellan hjälperna i dom tidigare övningarna ska det gå bra att korta av vägen mycket och hoppa lite snett över hindren. Hästarna brukar kännas väldigt fina när du kommer till den här delen. Dom är kvar över bakbenen och är väldigt lyhörda för ryttarens hjälper, menar Fredrik.



Övning 3
Vill du sedan hoppa lite högre kan du höja upp hindren och hoppa lite snett på längre vägar. Prova att hoppa vartannat hinder i båge – först det första hindret för att sedan galoppera ner till det sista innan du vänder tillbaka på hindret i mitten. Lägg upp galoppen lite och låt hästen galoppera framåt utan att bli lång.
– Det här är en övning som fungerar på alla nivåer där du kan välja hur många delar av övningen du vill göra varje gång. Dom första delarna av övningen är viktiga för att klara av dom senare riktigt bra, så fuska inte med förarbetet, uppmanar Fredrik och önskar alla lycka till med övningarna!

tipstack equipage

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0