50



Syftet med veckans övning
Teknik och styrketräning. Nu när tävlingssäsongen är över och det är paus med
tävlandet, så kan man med fördel träna lite mer på dessa saker.

Hinder placering
Fem räcken på raktspår, med tre meter i mellan varje.
På andra långsidan två räcken med plankor på böjt spår.

Uppvärmning
Samma som förra veckans övning med ryggning på fyrkantspåret. En check för att kolla hur hästarna och ryttarna har uppfattat övningen.

Övningens genomförande
Börja som alltid med att skritta över bommarna på marken för att kolla om hästarna är spända eller avspända. Varefter de är avspända bygger vi på och travar för att sedan galoppera över bommarna. När hästarna har koll på bommarna så bygger vi upp varannan hög, låg, hög, låg och sist en hög igen. En del hästar vill springa på lite men bry er inte så mycket om det då de måste tänka själva och jobba med sin egen balans. Det blir bättre varefter som man höjer.
Den andra övningen görs på böjt spår. Börja ganska lågt och rid i trav på volt, trava över första plankan, landa och vidga vägen för innerskänkeln och fortsätt på tre korta galoppsprång. Med en äldre starkare häst kan man rida över den första plankan i galopp. Det är viktigt att man kan avpassa vägen och längden på galoppsprånget så att det blir mjukt och följsamt. Som avslutning hoppar man hindren lite högre på rakt spår med två galoppsprång.

Slut ord
Tänk på att avpassa svårighetsgraden efter din hästs ålder och utbildningsståndpunkt, ge hästen tid att forsla bort mjölksyran genom att skritta på lång tygel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0