Träna vägar och rytm över bommar

Svårighetsgrad: Bas

Träna vägar och rytm över bommar

Det här är en övning som har oändliga variationsmöjligheter och som ger ryttaren möjlighet att förbereda sig inför banhoppning på ett enkelt och skonsamt sätt.

Tipstack till: Linda Edbohm
 
Lägg ut fem stycken bommar på ridbanan, som bilden visar. Övningen kallas för "huset", eftersom den uppifrån sett liknar ett hus med väggar, tak och skorsten. Det finns oändligt många olika vägar att välja över bommarna, den som visas på skissen är bara ett exempel.
 
Bryt ner i delar
Du kan börja med att rida övningen i trav, för att övergå till galopp när hästen är framriden och lösgjord. Lägg extra fokus på noggranna vägar och börja med att bryta ner ridningen i delar. Fokusera först på att rida perfekta vägar, sedan på ett perfekt tempo och lägg därefter ihop alla bitar.
 
Sliter mindre
Genom att rida över bommarna som om de vore hinder så får du som ryttare träna på anridning, tempo och att se avståndet. Att rida över bommar sliter också mindre på hästen än att rida över hinder.
 
Variera svårighetsgraden
Du kan variera svårighetsgraden på övningen genom att till exempel rida omhoppningssvängar, variera galoppsprången eller liknande.
När du utan problem kan rida banan i en jämn, rytmisk galopp är det inga problem att ersätta bommarna med hinder och rida över dem på samma sätt. 
  
Karin Belin


SYFTE
Ge ekipaget en känsla för rytm, vägval och tempo.
 
SVÅRIGHETSGRAD
Kan varieras så den passar allt från unghästar eller oerfarna ryttare till mer avancerade ekipage.

VIKTIGT!
Som ryttare är det viktigt att du fokuserar långt framåt och har en plan för hur du ska rida.

LÄMPLIG FÖR UNGHÄSTAR?
Ja

denna övning kommer från hippson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0