Övergångar i öppna

Svårighetsgrad: Medel

Övergångar i öppna

Det är jättebra att rida övergångar i öppna eftersom man då redan har lite samling i hästen. Övningen går att variera i svårighetsgrad genom att ha olika tvärning och böjning i hästen. Det är en bra övning för hästar som gärna skjuter in inner bak eftersom det bakbenet hålls på plats.

Tipstack till: Emma Karlsson

 

Rid en noggrann hörnpassering, rid några steg rakt och gå sedan in i en öppna. Följ långsidan. Gör en övergång till skritt, i öppna. Skritta tre till fyra steg och kom sedan fram i trav igen, fortfarande i öppna.

Trava ett par meter och upprepa därefter övergången till skritt. Tänk på att hästen ska vara ställd inåt och ordentligt böjd i bålen, runt innerskänkeln. Sitt med i rörelsen med överlivet något omvridet så att axlarna och hästens bogar stämmer överens med varandra. Vikten ska ligga rakt över hästen, med en något ökad belastning på inner sittben.

Tänk på att inte släppa kontakten med hästens mun i övergången till trav, hästen får inte bli lång utan ska i stället trampa till under sig innan den skjuter ifrån framåt.

Flytta tillbaka hästens framdel till spåret och rakrikta den samt rid framåt några steg innan hörnpasseringen. Övningen kan varieras genom att man lägger en volt längs långsidan och gör övergången till skritt i volten.

För att göra den ännu lite svårare kan man variera genom att rida öppna i galopp och göra övergångar till trav eller skritt och sedan fram i galopp igen.

Det här är en ganska krävande övning för hästen och ingenting man ska sitta och nöta med för länge.

Lämplig för unghästar?
Kan vara bra för unghästar som kommit lite längre i sin utbildning. Tänk dock på att de tröttnar fortare.


 


Grå markering = skritt.

Denna övning kommer från Hippson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0