Okomplicerad övning som stärker hopphästens bakben

Svårighetsgrad: Bas

Okomplicerad övning som stärker hopphästens bakben

När Hippson var och besökte hoppryttaren Helena Lundbäck tipsade hon oss om den här övningen. Den är okomplicerad, men hjälper hästarna att komma rätt på hinder.

Tipstack till: Helena Lundbäck

 

Placera ett koppelräck med en travbom framför, någonstans på ridbanan. Du ska kunna rida an på hindret från båda håll. Avståndet mellan bom och hinder ska vara 2,10 meter. Är hindret väldigt lågt (anpassas efter hästen) kan avståndet vara något kortare.

Ska komma lite "i botten" på hindret
Det här är en styrkeövning som stärker hästens bakben samtidigt som den lär sig att komma intill hindret. Därför ska avståndet mellan travbom och hinder inte kännas för långt. Om hästen får trava intill hindret lite mer sätts bakdelen i arbete i upphoppet.

Hoppa cirka sju gånger
Rid in mot hindret i trav men låt hästen galoppera efteråt. Se till att komma lika mycket från båda hållen och hoppa hindret cirka sju gånger.

Lämplig för unghästar?
För unghästen kan hindret stå på medellinjen så det blir längre väg före och efter hindret, för att behålla bjudningen. Avståndet mellan bom och hinder kan längas något. Travhoppning är stärkande för hästen och jobbigt.

 


Avståndet mellan bom och hinder ska vara cirka 2,10 meter.

Denna övning kommer från Hippson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0