Lösgörande övning med övergångar

Svårighetsgrad: Bas

Lösgörande övning med volter, övergångar och skänkelvikningar

Ibland behövs något riktigt lösgörande och då är den här övningen perfekt. Den kombinerar skänkelvikning med galoppfattning och stora volter i galopp och passar ekipage från lätt B och uppåt.

Tipstack till: Tina Andersson

 

Hästen ska vara uppvärmd och ordentligt framskrittad innan övningen påbörjas. Fatta galopp, exempelvis höger galopp. Galoppera genom hörnet, gärna lite framåt och till bokstaven E. Gör en övergång till trav. Var noga i övergången så att hästen inte kastar sig framåt och tappar balans. Den ska gärna sätta sig lite i övergången.

Galopp direkt ur skänkelvikningen
Trava genom kortsidan, gör noggranna hörnpasseringar, och rid därefter snett igenom i skänkelvikning. Om ridbanan är 20 x 60 räcker det med en kort diagonal.
Sista steget i skänkelvikningen ska vara det första steget i den nya galoppen. Genom att tänka så får man automatiskt in det inre bakbenet lite extra under kroppen. Fatta galopp när du når långsidan och gå in ett varv på volten, 20 meter i diameter.

Upprepa åt andra hållet
Därefter följer man långsidan fram till bokstaven B, gör en ny övergång till trav och upprepar övningen åt andra hållet.
För att göra övningen lite svårare, men faktiskt än mer lösgörande, kan man testa att motställa hästen i skänkelvikningarna.

Lämplig för unghästar?
Bra för unghästar då det växlar mycket i arbetet. Här kan man i skänkelvikningen rida ett par steg åt sidan, ett par steg rakt fram- omväxlande.

 



Denna övning kommer från Hippson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0