Kombinera skänkelvikning med öppna

Svårighetsgrad: Medel

Kombinera skänkelvikning med öppna

Behöver man få sin häst lösgjord och samtidigt arbeta lite med samling är det här en utmärkt övning som ökar ridbarheten i hästen.

Tipstack till: Emma Karlsson

 

Genom att växla mellan skänkelvikning och öppna arbetar man både lösgörande och samlande och skapar en bättre spänst och ridbarhet i hästen. Den här övningen är dessutom bra eftersom den "avbryter" skänkelvikningen innan man nått långsidan och därigenom kollar av om ryttaren har med sig sin ytterskänkel.

Slarva inte i hörnet
Börja med att rida en ordentlig hörnpassering och därefter gå in på diagonalen i en skänkelvikning. När man når medellinjen avslutar ytterskänkeln skänkelvikningen genom att inverka lite mer och hästen ska böjas runt innerskänkeln och bli böjd i bålen. Rid en öppna längs medellinjen upp mot kortsidan.

Vänd ut i det nya varvet
Ett par steg innan kortsidan, räta ut, ta en halvhalt ställ om och vänd ut i nytt varv. Upprepa övningen i det nya varvet.

Kan även ridas i galopp
När skänkelvikning och öppna fungerar bra kan man i stället gå över till att fatta galopp på medellinjen. Kommer man ur höger varv och har ridit en skänkelvikning undan vänster skänkel fattar man vänster galopp på medellinjen och går därefter ut i vänster varv. Övergång till trav före hörnet. För att göra det lite mer avancerat kan man rida en öppna i galopp.

Lämplig för unghästar?
Nej

 



denna övning kommer från Hippson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0