Inspirerande voltövning i trav och galopp

Svårighetsgrad: Medel

Inspirerande voltövning i trav och galopp

 

Tipstack till: Tina Andersson

Håll till på en av de stora volterna. Mitt i volten ställer du ett par koner med ungefär 1-1,5 meter emellan, som du sedan ska rida igenom. Börja i trav. Lägg början till en tiometersvolt i volten och rid igenom mellan konerna. Rakrikta hästen och samla den några steg. Den ska ha samma takt, men ta kortare steg.

Ut i nytt varv
Ställ om och gå ut i en ny tiometersvolt i andra varvet. Upprepa. Målet är att få riktigt "gung" i ryggen på hästen mellan konerna och nästan lite passage-känsla.
Passa yttersidan i volterna så att hästen inte skjuter ut bogen. Ta gärna en kik ut över din yttre axel, mot hästens yttre bakben, för att på så sätt hamna mer korrekt i sadeln.

Testa i galopp
När övningen fungerar i trav testar man i stället i galopp. Ridningen är näst intill densamma. Lägg en tiometersvolt, rid in mellan konerna, rakrikta och samla. Tänk piruettgalopp - det är målet. Men i stället för att göra ett byte och byta varv fortsätter man i samma varv, rider ett varv på hela den stora volten och går in och gör en mindre volt i andra änden i stället.

Lämplig för unghästar?
Nej

 

 

Volter är ljuvliga, säger Minna Telde. Så sant som det är sagt! Dessutom passar de för hästar på alla utbildningsnivåer och är bra, lösgörande gymnastik. Följande ridövning rids först i trav och därefter i galopp, den ger kontroll på både ytter- och innersida och verkar dessutom lite samlande.

denna övning kommer från hippson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0