Det är en eeevighetsbana

Svårighetsgrad: Bas

Bana som räcker för evigt

Vad sägs om en evighetsbana med litet antal bommar och stöd att släpa fram? Det får du om du följer hopptränaren Linda Edbohms banskiss. Dessutom får du bra framridningstips!

Tipstack till: Linda Edbohm
Text: Hege Hellström
Ridskiss: Linda Eriksson

Värm upp så här:
Ge hästen uppgifter. Kolla att gas och broms funkar genom att göra tempoväxlingar. Se om hästen följer dig, rid stora och små volter och variera med ått-volter och serpentiner. Växla sits i både trav och galopp. Träna på att rida med små hjälper och ligg steget före i tanken.

Hoppa fram så här:
Börja hoppa på små hinder. Rid som i uppvärmningen, men lägg till hinder. Är hästen lika lydig nu? Hoppa hindren från olika håll och välj nya vägar. Se till att ha roligt, och beröm hästen. Rid korta vägar, stora vägar, stora galoppsprång, högt tempo, korta galoppsprång och normalt tempo. Växla sits, byt väg. Lek runt!

Hoppa sedan banan!
Nu kan du höja hindren och rida bana.

Syfte:
Att få en lydig och uppmärksam häst genom lek. Att bli snabb i tanken som ryttare och kunna fatta snabba beslut. Syftet är också att träna korta och långa vägar.

Svårighetsgrad:
En bana för alla. Hindrens höjd anpassas efter ekipagets nivå. Det går också bra att bara använda bommar och sockerbitar, om man vill ha en lägre bana. För en lite svårare bana är det bara att bygga hinder med karaktär - spara inte på grönskan eller de läskiga färgerna... Fantasin sätter gränserna.

Tänk på:
Att ha roligt med din häst. Förfina din hjälpgivning och arbeta på din egen sits. Variera dig!

Lämplig för unghästar?
Rid ej för korta och snäva vägar, det går utmärkt att komma i trav på hindren också.

 


Så här ställer du hindren.


Här är förslag på bana att rida. Men använd fantasin, det går att rida på många andra sätt!


denna övning kommer från hippson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0