Bätre broms och gas-i en övning

Svårighetsgrad: Bas | Medel

Mellantrav – skänkelvikning ger gas och broms i en övning

Genom att gå från mellantrav till skänkelvikning får du en naturlig broms utan att du behöver använda händerna bakåt - plus att du får hjälp med framåtbjudningen.

Tipstack till: Mads Hendeliowitz
Text:
Hege Hellström
Illustration: Linda Eriksson

Många klagar på att deras hästar tappar bjudning i skänkelvikningarna. Då är det bästa att rida framåt, menar dressyrtränaren, unghästutbildaren och GP-ryttaren Mads Hendeliowitz.
Hans övning som växlar mellan skänkelvikning och mellantrav gjorde underverk på en clinic som hölls tidigare i år - hästen fick under sig bakbenen och började tänka framåt i skänkelvikninganra, medan travkvaliteten förbättrades. Helt klart värt att prova denna övning, alltså!

Gör så här:
Vänd snett igenom i trav. Växla mellan skänkelvikning och mellantrav. Hur många steg av varje som är optimalt beror på hästen. Känn efter!
På en mer utbildad häst kan du kräva mer sidvärtsrörelse och större ökning av traven.

Syfte:
Att få hästen att tänka framåt i skänkelvikningen. Att få bättre kvalitet på mellantraven.

Svårighetsgrad:
Bas-Mellan. Men du kan anpassa efter din häst genom att flytta mer eller mindre åt sidan och genom att kräva olika mycket ökning i traven.

Tänk på det här:
"Man säger att skänkelvikning "bara" är lösgörande, men tänk på att det är förberedande för öppna, och visst sjutton skolar skänkelvikningar en 4-5-åring", enligt Mads Hendeliowitz.


denna övnng kommer från hippson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0