Balansera hästen med halva volter

Svårighetsgrad: Bas

Halva tiometersvolter balanserar hästen

Volter är ett utmärkt redskap att få hästen lösgjord och balanserad. Storleken på volten bestäms av ekipagets utbildningsgrad, ju mer välutbildad häst desto mindre kan man göra volterna. Det här är en kul variant på de vanliga tiometersvolterna.

Rörelsen förekommer i dressyrprogram på lätt A-nivå, men eftersom övningen kan ridas i skritt så kan även ekipage på en något lägre nivå använda sig av den. När övningen fungerar i skritt är det bara att testa att göra den även i trav.

Gör så här:
Börja med att lägga en 20-metersvolt vid A eller C. Fortsätt ut på spåret och starta en tiometersvolt vid F eller H, beroende på vilket varv du rider i. När du når medellinjen rakriktar du hästen några steg, gör en halvhalt, ställer om och går ut i en halv tiometersvolt åt andra hållet.

Rid rakt fram på spåret till nästa bokstav och upprepa övningen. Titta dit du ska och låt axlarna följa med i rörelseriktningen. Var noga med att hästen verkligen böjer sig runt din innerskänkel och att den inte faller inåt i volterna. Rider du övningen i trav och rider lätt måste du komma ihåg att byta sittben varje gång du byter varv.

Har du en häst som är obalanserad är det här en övning som frestar på ganska mycket så rid den inte för många gånger.

Syfte:
Lösgörande variant på vanliga volter. Balanserar hästen.

Nivå:
Från Lätt B och uppåt

Tänk på:
Förböj inte hästen och bli inte hängande i innertygeln. Låt axlarna följa med i rörelseriktningen.

Lämplig för unghästar?

Ja, när unghästen börjar träna på mindre spår.


Emma Rost


denna övning kommer från hippson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0