Bantips med bara några få hinder

Kanske har du inte tillgång till en hel hinderpark eller så orkar du helt enkelt inte bära fram så många hinder för en hel bana. Equipage har därför tagit fram två olika banlösningar som inte kräver så mycket hindermaterial.



första banan:
Här får du en bana på åtta språng med både böjda och raka linjer av bara på fyra hinder.
» Börja med hinder nummer ett och två på rakt spår, ta sedan hinder nummer tre snett igenom och rid en böjd linje till hinder nummer fyra.
» Därefter nummer fem snett igenom och återigen en böjd linje till nummer sex.
» Sista två hindren blir ett ”dogleg” – alltså du hoppar hinder nummer sju snett igenom för att göra en båge så att du kommer till nästa diagonal och hinder nummer åtta.



andra banan:
Till den andra banan behöver du bara tre hinder för att få en bana på sju språng. Det blir en bana med både långa och korta vägar till hindren med raka och böjda linjer.
» För att kunna hoppa första hindret, oxern, på ett korrekt sätt krävs att du kommer runt svängen ordentligt och hinner ställa hästen rak innan hindret. Har du en ridbana som är 20 meter bred motsvarar svängen en 10 meters halvvolt. En rak linje till hindret är  alltså inte alltid ett lätt hinder, som man ofta kan tro.

avstånd: Alla avstånd är beräknade för stora hästar där 21 meter är fem galoppsprång och 24,5 meter sex galoppsprång. Om du hoppar banan på låg höjd kan du lägga in ett galoppsprång till mellan hindren.

tipstack equipage


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0